“MINT ÉSZREVÉTLENÜL ÁLOMBA HULL AZ EMBER”

Az alapvetően Tarján Tamás által szerkesztett műsor (emlékműsor) hozzásegít egy teljesebb Radnóti kép kialakításához. Nem az iskolai kötelező műveket ismétli, hanem szigorú dramaturgiát követve a teljes Radnóti életműből válogat.

Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni

A vonulat irányítói az évszakok. A tavasz, nyár, ősz és tél sugallta hangulat vezeti a hallgatót, felidézve a rövid költői élet szakaszait.

Az elhangzó művek (az összeállítás változhat):
Huszonnyolc év, Keserédes, Szerelmi ciklus (részletek), La Fontaine-ről, A szatír és a vándor, Semmi baj, Két karodban, Alkonyat, Szeptember, Csendélet, Téli napsütés, December, Erőltetett menet, Mint észrevétlenül, Éjszaka.

A körülbelül 40 perces összeállítást kisebb helyeken Sólyom Tamás és Deme-Farkas Rita adja elő. Nagyobb színpadokon a produkció vendégzenészekkel (Kallai Nóra – cselló, Dara Vilmos – ritmushangszerek) és színész narrációval (Garai Róbert előadóművész) bővíthető.

Radnóti Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából a Tonett zenekar zenészeiként már készítettünk egy hasonló műsort. Az ebből megjelent és az Alexandra által terjesztett CD-n az általunk megzenésített és a Tonett által előadott énekelt verseken kívül Bálint András, Hegedűs D. Géza, Kézdy György, Lukács Sándor, Tarján Péter, és Garai Róbert mondanak Radnóti verseket.

 

controls_prev
controls_toggle
00:00
controls_next

00:00
player_volume